Megbírságolták az FC Szöult a lelátóra ültetett guminők miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

74 ezer euró, körülbelül 26 millió forint pénzbüntetést szabott ki a dél-koreai labdarúgó-szövetség az FC Szöul futballcsapatra, amiért a Kvangdzsu elleni hétvégi bajnoki meccsükön  mezbe öltöztetett próbababákat és guminőket ültettek a stadion lelátójának üres széksoraira - közölte a Reuters hírügynökség szerdán.

Az ominózus mérkőzés után a K Ligát szervező helyi szövetség fegyelmi vizsgálatot indított a klub ellen, amelynek vezetői látva a reakciókat már a meccs után heves tagadásba lendültek.

Hétfőn közleményben cáfolták, hogy felnőtteknek szóló termékeket helyeztek volna ki, de elnézést kértek a történtekért, a szerdai bírságot pedig "szégyenkezve elfogadták". Azt állították, az akciót „szívmelengető” gesztusnak szánták, hogy pótolják valahogy a szurkolók jelenlétét ezekben a nehéz időkben.

A K Liga eredetileg február végén rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt csak május 8-án indult el, viszont a mérkőzések zárt kapusak.  (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó