Megbírságolták az FC Szöult a lelátóra ültetett guminők miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

74 ezer euró, körülbelül 26 millió forint pénzbüntetést szabott ki a dél-koreai labdarúgó-szövetség az FC Szöul futballcsapatra, amiért a Kvangdzsu elleni hétvégi bajnoki meccsükön  mezbe öltöztetett próbababákat és guminőket ültettek a stadion lelátójának üres széksoraira - közölte a Reuters hírügynökség szerdán.

Az ominózus mérkőzés után a K Ligát szervező helyi szövetség fegyelmi vizsgálatot indított a klub ellen, amelynek vezetői látva a reakciókat már a meccs után heves tagadásba lendültek.

Hétfőn közleményben cáfolták, hogy felnőtteknek szóló termékeket helyeztek volna ki, de elnézést kértek a történtekért, a szerdai bírságot pedig "szégyenkezve elfogadták". Azt állították, az akciót „szívmelengető” gesztusnak szánták, hogy pótolják valahogy a szurkolók jelenlétét ezekben a nehéz időkben.

A K Liga eredetileg február végén rajtolt volna, de a koronavírus-járvány miatt csak május 8-án indult el, viszont a mérkőzések zárt kapusak.  (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó