Paks nem lesz különleges gazdasági övezet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A paksi atomerőmű bővítését nem érinti Semjén Zsolt által beterjesztett, a különleges gazdasági övezetekre vonatkozó törvényjavaslat - tudta meg a Népszava Süli Jánostól, az erőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztertől. Süli szerint a kormány olyan esetekben adná át a nagyberuházásokat a megyéknek, ahol úgy látják, hogy a befogadó települések miatt a megvalósítás nem halad akadálymentesen, de
Pakson nincs ilyen gond - idézte a kormánytagot a lap.

Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy Paks fideszes vezetésű, Semjén javaslatát - amit eleve az ellenzéki vezetésű Göd esetében alkalmaztak először - pedig minden bizonnyal csak arra használja a kormány, hogy a számukra fontos beruházásoknak keresztbe fekvő ellenzéki városvezetők kezéből kicsavarjon minden lehetőséget, amikkel bizonyos ügyekben kompromisszumra kényszeríthetnék a kormányt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó