Könnyes szemmel könyörgött a pénzért a fegyveres rabló egy szegedi virágboltban, 5000 forintot kapott, és még el is fogták

Fehér baseball sapkában, szájmaszkban ment rabolni egy férfi egy szegedi virágboltba. Az eladó az RTL Híradónak elmondta, hogy amikor nem adta át a bevételt a rablónak, az könyörögni kezdett, azt mondta, nagyon nehéz helyzetben van. A boltos végül adott neki 5000 forintot, mondván, neki is van hat unokája, nem fog több pénzt adni. Figyelmeztette is a férfit, hogy a biztonsági kamera felvesz mindent. Végül a férfi elment, közben a bolt alkalmazottja kihívta a rendőröket.

Egy órán belül megtalálták a tettest, és golyóálló mellényes rendőrök szállták meg a szegedi lakást, és kiderült, hogy csütörtökön a Csongrádi sugárúti kis postát is megpróbálta kirabolni, de az egyedül dolgozó alkalmazott megnyomta a néma riasztót, így a férfi zsákmány nélkül menekült el. Mindkét esetben éles lőfegyver volt nála, úgyhogy ha bebizonyosodik a bűnössége, akár 10 év börtönt is kaphat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.