Megszólalt a pizzafutár, aki megállította az ámokfutót a Bajcsy-Zsilinszky úton

bűnügy
2020 május 24., 15:37

Vasárnap délelőtt írtuk meg mi is, hogy egy futár vágta el egy a rendőrök elől menekülő autós útját a budapesti Bajcsy-Zsilinszky úton, a férfi most az RTL Klubnak mesélte el, pontosan mi történt.

Szombaton az Andrássy út-Bajcsy-kereszteződésében egy kék Suzuki sofőrje próbálta meg elütni az őt félreállító járőröket, de a férfi végül nem tudott elmenekülni, mert egy pizzafutár elé állt.

Az RTL-nek Dávidként bemutatkozó futár azt mondta, folyamatosan mérlegelte, mennyire fér bele a keretekbe és az ő képességeibe, hogy feltartsa az ámokfutót, de amikor ő képbe került, még nem tudta pontosan, mi történt korábban, csak azt látta, hogy baj van.

„Akkor fogtam fel, hogy ez egy vészhelyzet, vagy valami komoly probléma, amikor láttam, hogy elsodorja az egyik rendőrt – amikor hátratolatott a suzukis. És amikor konkrétan fegyvert rántottak, akkor gondoltam azt, hogy ez eléggé rossz irányba is elfajulhat”

– mesélte a futár.

Bár a sajtót bejáró videók csak az akció végét rögzítették, néhány másodperccel korábban a suzukis férfit a rendőrök igazoltatni próbálták, de amikor közelítettek, a sofőr tolatni kezdett, majd előremenetbe kapcsolt, és majdnem elütötte a másik rendőrt. Az incidensnek végül a futár vetett véget, ezután a rendőrök – némi birkózás után – megbilincselték. A videó készítője szerint a zavartan viselkedő férfi „valahol bekattant”.