Háromezer milliárd forintos járványügyi alap lesz a jövő évi költségvetésben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Mintegy" háromezer milliárd forintos összeggel egészségbiztosítási és járvány elleni alapot hoznak létre a 2021-es költségvetésben, közölte a Facebookra felöltött videójában Varga Mihály pénzügyminiszter. Varga annak apropóján videózott, hogy ma fogja beterjeszteni a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyúlésnek.

Az eseményt, a büdzsé átadását idén csak online közvetítik, a járványhelyzetre hivatkozva az újságírókat is csak online tájékoztatják - a zárt terekben kötelező maszkviselésen túl lassan ez, az újságírók nélkül tartott sajtótájékoztató az egyetlen járványügyi, illetve ez esetben talán indokolt az idézőjelezés, tehát "járványügyi" korlátozás.

Videójában Varga arról beszélt, hogy a 300 oldalas költségvetés tervezetén Banai Péter államháztartásért felelős államtitkár vezetésével 250 pénzügyminisztériumi dolgozó majdnem három hónapig dolgozott, összesen 150 ezer munkaórában. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!