Háromezer milliárd forintos járványügyi alap lesz a jövő évi költségvetésben

"Mintegy" háromezer milliárd forintos összeggel egészségbiztosítási és járvány elleni alapot hoznak létre a 2021-es költségvetésben, közölte a Facebookra felöltött videójában Varga Mihály pénzügyminiszter. Varga annak apropóján videózott, hogy ma fogja beterjeszteni a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyúlésnek.

Az eseményt, a büdzsé átadását idén csak online közvetítik, a járványhelyzetre hivatkozva az újságírókat is csak online tájékoztatják - a zárt terekben kötelező maszkviselésen túl lassan ez, az újságírók nélkül tartott sajtótájékoztató az egyetlen járványügyi, illetve ez esetben talán indokolt az idézőjelezés, tehát "járványügyi" korlátozás.

Videójában Varga arról beszélt, hogy a 300 oldalas költségvetés tervezetén Banai Péter államháztartásért felelős államtitkár vezetésével 250 pénzügyminisztériumi dolgozó majdnem három hónapig dolgozott, összesen 150 ezer munkaórában. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér