Spanyolországban július 1-től nem zárnák karanténba a beutazókat

külföld
2020 május 26., 08:26

Július 1-től nem kell kötelezően két hét karanténba vonulniuk a Spanyolországba érkező külföldieknek, jelentette be az ország kormánya. A bejelentés szerint a határozatot a kormány hétfői ülésén véglegesítették.

Napozók a Kanári-szigeteken, egy nappal a strandok újranyitása után, 2020. május 25-én.
photo_camera Napozók a kanári szigeteken, egy nappal a strandok újranyitása után, 2020. május 25-én. Fotó: Desiree Martin/AFP

Spanyolországban, ahol évi 80 millió turistát fogadnak, az iparág meghatározó a nemzetgazdaságban, a spanyol GDP 12 százalékát adja. Gazdasági szempontból így kulcskérdés volt, hogy valamennyit megmenthessenek a főszezonból, és még a nyári nyaralások időszaka alatt lazíthassanak a korlátozásokon.

A spanyol könnyítés ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy az országot megjáró turistáknak ne kéne karanténba vonulniuk. Mivel Spanyolország a járvány egyik európai gócpontja volt, a többi európai ország szigorú karanténszabályokat tart érvényben az onnan érkezőkkel szemben. Vagyis például egy brit állampolgárnak, aki elmegy Spanyolországba, ha ott nem is kell karanténba vonulnia, hazatérése után viszont igen. (Via BBC)

Kiemelt videóink