Spanyolországban július 1-től nem zárnák karanténba a beutazókat

Július 1-től nem kell kötelezően két hét karanténba vonulniuk a Spanyolországba érkező külföldieknek, jelentette be az ország kormánya. A bejelentés szerint a határozatot a kormány hétfői ülésén véglegesítették.

Napozók a kanári szigeteken, egy nappal a strandok újranyitása után, 2020. május 25-én.Fotó: DESIREE MARTIN/AFP

Spanyolországban, ahol évi 80 millió turistát fogadnak, az iparág meghatározó a nemzetgazdaságban, a spanyol GDP 12 százalékát adja. Gazdasági szempontból így kulcskérdés volt, hogy valamennyit megmenthessenek a főszezonból, és még a nyári nyaralások időszaka alatt lazíthassanak a korlátozásokon.

A spanyol könnyítés ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy az országot megjáró turistáknak ne kéne karanténba vonulniuk. Mivel Spanyolország a járvány egyik európai gócpontja volt, a többi európai ország szigorú karanténszabályokat tart érvényben az onnan érkezőkkel szemben. Vagyis például egy brit állampolgárnak, aki elmegy Spanyolországba, ha ott nem is kell karanténba vonulnia, hazatérése után viszont igen. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér