A rendőrség nem engedélyezi Toroczkaiék tüntetését az Országos Roma Önkormányzat épülete előtt

politika
2020 május 27., 16:19

Tilos gyűlés helyszínén tartózkodni a koronavírus-járvány miatt márciusban hozott kormányrendet szerint - hívta fel a figyelmet az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) épülete elé meghirdetett gyűlés miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán.

Az ORÖ csütörtökre sajtótájékoztatót jelentett be a Mi Hazánk Mozgalom 2020. május 28-ra tervezett provokációja címmel. Apáti István, a párt politikusa korábban azt mondta, hogy a Mi Hazánk kegyeleti megemlékezést tart május 28-án délután az ORÖ székháza előtt a Deák téri kettős gyilkossággal kapcsolatban. Úgy fogalmazott: a megemlékezést azért szervezik az ORÖ székháza elé, mert „minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy az elkövetői kör többsége a cigány kisebbséghez tartozik”.

A rendőrség a közleményben azt írta, hogy egy kegyeleti megmozdulásnak nevezett elektronikus tájékoztató levél érkezett hozzájuk, amely nem minősül a gyülekezési hatósághoz történő bejelentésnek.

A rendőrség szerint a rendezvény azonban gyűlésnek számít, ezért tájékoztatták a párt tisztségviselőit a veszélyhelyzetben, mint különleges jogrendben a rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályozásról. A rendőrség jogkövető magatartásra hívja fel a lakosságot, mivel a hatályos kormányrendelet szerint

aki rendezvény helyszínén tartózkodik, szabálysértést követ el.Péntek hajnalban a Deák Ferenc téren két embert leszúrtak. Az egyik áldozat 16, a másik pedig 21 éves volt. A gyilkosság miatt három férfit tartóztattak le.

Kiemelt videóink