Ciprus költségtérítést ígér azoknak a turistáknak, akik náluk kapják el a koronavírust

A ciprusi kormány szerdán megjelentetett egy levelet, amiben az ígérik, kifizetik a szállását, az étkezését és az orvosi költségeit azoknak a turistáknak és családjuknak, akik náluk kapják el a koronavírust. A turizmusra utalt ország ezzel akarja visszacsalogatni a látogatókat, mivel az országban február közepe óta csak 939 igazolt fertőzöttet azonosítottak.

Fotó: FLORIAN CHOBLET/AFP

Viszont a járványhelyzet itt is tönkretette a szezont, miközben tavaly az ország GDP-jének 15 százaléka származott a turizmusból. A hatóságok azt ígérik 100 kórházi ágyat csak azoknak a turistáknak tartanak fenn egy karanténhotelben, akiket pozitívra tesztelnek. A tervek szerint Ciprus június 9-én nyitja meg újra a reptereit olyan országok előtt, amelyek alacsonyabb kockázatúnak számítanak. Köztük van Németország, Görögország, Izrael és Málta is. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér