Péntektől kinyithatnak a fővárosi vendéglátóhelyek belső terei

Péntektől már nem csak teraszokon, hanem a vendéglátóhelyek beltereiben is lehet tartózkodni Budapesten - erősítette meg a Pesti Srácok értesüléseit Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

A nyitás az éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső zárt terei mellett a szállodák által üzemeltetett vendéglátó helyiségekre is érvényes lesz, de a dolgozóknak továbbra is maszkot kell majd viselniük, és a védőtávolság betartása is kötelező marad.

A szabadtéri játszóterek is látogathatóak lesznek május 29-től. A lazítás újabb körével Farkas Örs szerint Budapest lényegében utoléri a vidéket a járványügyi szabályozásokban. (MTI)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér