Visszatérés a barátságba

ÉLET
2020 május 27., 16:28

Az elmúlt évtizedben jelentősen javultak az onkológiai és más, súlyos betegséggel küzdő gyerekek és felnőttek túlélési esélyei. Felgyorsult az orvostudomány fejlődése, jóval hatékonyabbak lettek a kemoés radioterápiás, illetve a műtéti kezelések is. A túlélésben ugyanakkor óriási szerepet játszanak más szempontok is, a gyógyulás fontos része a beteg mentális egészségének fenntartása és az, hogy ne érezze úgy, hogy szociálisan elszigetelődött. A barátság, a szeretet gyógyító ereje ismert, mégis, amikor valaki napi szinten küzd egy súlyos betegséggel, sokszor kénytelen azzal szembesülni, hogy barátai átmenetileg vagy végleg eltűnnek. Ez különösen nehéz gyerekkorban, épp akkor, amikor a jelenség a leggyakoribb.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.