Szeptember végéig hétvégente a gyalogosoké a rakpart

Budapest
2020 május 28., 12:01

A főváros „Restart Budapest” című beszélgetéssorozatában, amiben Karácsony Gergely főpolgármester szakértőkkel beszélget, legutóbb arról volt szó, hogy a fővárosi tulajdonú Budapest Film február óta készül arra, hogy a meglevő mozikon kívül a város minél több pontján kertmozikat is létrehozzon, ez júniusban indulhat.

Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek az autósok elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton, előtérben motoros rendőrök 2020. május 16-án.
photo_camera Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek az autósok elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton, előtérben motoros rendőrök 2020. május 16-án. A rakpartot május 16-án hajnalban zárták le az autós forgalom elől, a zárás feloldása másnap 23 óra körül várható. A rakpart használata során a koronavírus-járvány miatt meghozott általános szabályok mellett további előírásokat is be kell tartani, például a bicikliseknek 10 km/h-ás a megengedett legnagyobb sebesség. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Karácsony Gergely bejelentette azt is, hogy a főváros a tervek szerint szeptember végig minden hétvégén átadja a rakpartot a gyalogos forgalomnak, és különböző programokkal várják majd az érdeklődőket, amint véget ér a járványhelyzet.