Trump elnöki rendeletet fog hozni a közösségi médiáról, de nem tudni, mi lesz benne

„A techcégek mindent megtesznek, amit jelentős hatalmuk megenged, hogy CENZÚRÁZZANAK a 2020-as választások előtt. Ha ez megtörténik, nincs többé szabadságunk. Sosem fogom hagyni! Erősen próbálkoztak 2016-ban, és vesztettek. Most teljesen MEGŐRÜLTEK. Maradjanak velünk!!!” 

- írta a Twitteren Donald Trump amerikai elnök, aki a Fehér Ház ígérete szerint csütörtökön elnöki rendeletet fog hozni a közösségimédia-cégekkel kapcsolatban. Egyelőre nem tudni, mi lesz benne pontosan, és az sem világos, milyen lehetőségei vannak a törvényhozás nélkül. 

Fotó: Drew Angerer/AFP

Trump az után húzta fel magát, hogy a Twitter két, kedden kiposztolt twitje mellé központilag odaillesztett egy-egy „Ezek a tények a levélszavazásról” szövegű linket. Ezekre kattintva mindenki részletesen elolvashatta, miért megalapozatlanok Trump azzal kapcsolatos állításai, hogy megbuherálnák a kaliforniai levélszavazást. (Trump hasonló állításokat tett a Facebookon is, azoknak nem lett ilyen következménye.)

Az elnök szerint a közösségi médiumok elhallgattatják a konzervatív hangokat. „Szigorúan szabályozni fogjuk, vagy be fogjuk őket zárni” - posztolta szerdán a Twitterre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó