Trump elnöki rendeletet fog hozni a közösségi médiáról, de nem tudni, mi lesz benne

külföld
2020 május 28., 05:17

„A techcégek mindent megtesznek, amit jelentős hatalmuk megenged, hogy CENZÚRÁZZANAK a 2020-as választások előtt. Ha ez megtörténik, nincs többé szabadságunk. Sosem fogom hagyni! Erősen próbálkoztak 2016-ban, és vesztettek. Most teljesen MEGŐRÜLTEK. Maradjanak velünk!!!”

- írta a Twitteren Donald Trump amerikai elnök, aki a Fehér Ház ígérete szerint csütörtökön elnöki rendeletet fog hozni a közösségimédia-cégekkel kapcsolatban. Egyelőre nem tudni, mi lesz benne pontosan, és az sem világos, milyen lehetőségei vannak a törvényhozás nélkül.

photo_camera Fotó: Drew Angerer/AFP

Trump az után húzta fel magát, hogy a Twitter két, kedden kiposztolt twitje mellé központilag odaillesztett egy-egy „Ezek a tények a levélszavazásról” szövegű linket. Ezekre kattintva mindenki részletesen elolvashatta, miért megalapozatlanok Trump azzal kapcsolatos állításai, hogy megbuherálnák a kaliforniai levélszavazást. (Trump hasonló állításokat tett a Facebookon is, azoknak nem lett ilyen következménye.)

Az elnök szerint a közösségi médiumok elhallgattatják a konzervatív hangokat. „Szigorúan szabályozni fogjuk, vagy be fogjuk őket zárni” - posztolta szerdán a Twitterre.