A külügyminisztérium szerint nincs foglalkozás szerinti kategorizálás a diplomata útlevelek osztogatásánál, Dzsudzsák mégis kapott

Továbbra sem lehet tudni, pontosan miért kapott diplomata útlevelet Dzsudzsák Balázs. Vadai Ágnes  megkérdezte a Külügyminisztériumot, hogy mely magyar sportoló, esetleg edző rendelkezik még diplomata útlevéllel. Szijjártó Péter ugyanis korábban azzal magyarázta a Dzsudzsáknak adott okmányt, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya.

Most Magyar Levente a képviselői kérdésre mégis azt válaszolta: „A diplomata útlevelekkel kapcsolatban a KKM minden esetben a törvényi előírásoknak megfelelően jár el. A diplomata útlevelek kapcsán foglalkozás szerinti kategorizálás nem létezik.” 

Fotó: balazsdzsudzsak7

Egyébként Dzsudzsák személyesen is jóban van Szijjártó Péterrel, a hét elején együtt nézték meg a Magyar Kupa-elődöntő zárt kapus visszavágóját. Amikor a minisztert erről kérdezték, azt mondja, barátjaként vitte be a focistát a meccsre.  

A minisztérium ugyanígy azt sem árulta el,  Tiltott Csíki Sört gyártó céget vezető Lénárd Andrásnak miért adtak diplomata útlevelet.