Az első ferencvárosi oknyomozásunk, színházi zaklatások és a nemzeti díszletépítés rendszerei

szolgálati közlemény
2020 május 29., 07:06

Sokan szavaztatok arra, hogy melyik volt szerintetek 2016 legjobb cikke. Hét 444-es anyagot kellett sorrendbe rakni, és ez lett az eredmény:

  1. Napnyugtától napkeltéig ő uralta ezt a várost
  2. Naponta 2 milliárd forint jött Magyarországra az elmúlt 12 évben. Hol van?
  3. Hülye vagy, én vagyok a tulajdonos, enyém itt minden, saját magamtól nem tudok lopni
  4. Orbán Viktor kutyája megmutatta a nyomokat
  5. Már évekkel ezelőtt behálózta a Népszabadságot a Fidesz
  6. Kilóg Tiborcz pénztárcája a turai kastélyt megszerző céghálóból
  7. Szalay Sándor: A tudomány most válik nagykorúvá, manufaktúrából az ipari forradalom korába lép

A szerkesztőség 2017-ból is kiválasztott hét darab cikket, és arra kérünk, állítsd sorrendbe őket!

A 444 a válságban leginkább csak az olvasóira számíthat. Nélkületek nincs jövője az újságnak. Arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a szerkesztőséget!

Marton László, a Vígszínház egykor ünnepelt rendezőjének évtizedeken át tartó visszaéléseit először Urfi Péter cikke tárta fel részletesen.

A 2017-re megszilárduló Orbán-rendszer születésének körülményeivel, a rendszerváltás kudarcaival, és a NER természetével foglalkozik Plankó Gergő dokumentumfilmje.

A Simicska-Orbán háború nyomában a Fidesznek rövid idő alatt kellett újraépítenie médiabirodalmát. Adóforintok tízmilliárdjaiból állt fel az új propagandagépezet.

Ferencvárosban egy politikusokból, vállalkozókból álló csoport egyfajta árnyék önkormányzatot működtetve szervezetten szívta le a kerület forrásait és konvertálta a közvagyont magánvagyonná. Az ő tevékenységüket mutatta be a 444 tényfeltáró sorozata.

Hogy mit tett Magyarországgal a 2015-ös menekültválságot követő, évekig tartó kormányzati gyűlöletpropaganda, azt talán Fenyvesi Zoltán panziós története mutatja meg legjobban, aki rászoruló gyerekeknek akart segíteni, de egy egész falu fordult ellene.

2017-ben három történt segítségével mutattuk be, hogyan kezelik a hatóságok Magyarországon nagyon különböző módon a rasszista bűncselekményeket attól függően, hogy milyen a támadások elkövetőinek és áldozatainak bőrszíne.

A kormányzati korrupció bemutatása - talán a NER történetében először - belülnézetből.