Élő adásban tartóztatták le a minneapolisi tüntetésről tudósító CNN stábját

Omar Jimenez és csapata a a rendőri erőszak elleni tüntetésekről forgatott Minneapolisban, amikor letartóztatták őket. A bűnük állítólag az volt, hogy hiába mondták nekik a rendőrök, hogy menjenek el onnan, ahol a rendőrsorfal állt. Az élő tudósításból azonban látszik, hogy Jimenez nyugodtan beszél a rendőrökkel, és éppen hogy azt mondja, hogy bárhova arrébb állnak, ha kell. A felvételen hallatszik az is, hogy a stáb egyik tagja azt mondja, „mi csak a munkánkat végezzük”. A CNN Twitterre posztolta közleményét, melyben azt írják: „A minnesotai hatóságoknak, köztük a kormányzónak azonnal el kell engednie a CNN három dolgozóját”.

Frissítés 13:32: A Guardian élője szerint Minnesota kormányzója, Tim Waltz bocsánatot kért,  azt mondta, „mélységesen sajnálja”, ami történt. Hozzátette, azon dolgozik, hogy azonnal szabadon engedjék a stábot, és hogy az újságíróknak minden joguk megvolt ahhoz, hogy onnan tudósítsanak. Waltz elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és kijelentette, hogy ő azt szeretné, hogy a sajtó tudósítson a minneapolisi tüntetésekről.

Frissítés 13:47: És már szabadon is engedték a stáb tagjait. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó