Élő bejelentkezés közben lőtték meg a rendőrök paprikatölténnyel a riportert Louisville-ben

Élő adásban tudósított a helyszínen zajló tüntetésekről Louisville városában a helyi csatorna riportere, Kaitlin Rust, amikor egyszer csak ijedten kiáltott fel, hogy meglőtték. 

Pár másodperc után közölte, hogy jól van, paprikatölténnyel, azaz a szemet irritáló, a paprikasprayhez hasonló összetételű anyagokat tartalmazó tölténnyel lőtték meg. Az operatőr ezután fel is vette, ahogy egy rendőr őket célozza, és folytatja a lövések leadását. 

Louisville rendőrségének szóvivője, Jessie Halladay egy helyi lapnak mondta el, hogy sajnálják a péntek este történteket, nem lett volna szabad ennek megtörténnie. Nem tudják, hogy ki volt a lövéseket leadó rendőr, de vissza fogják nézni a felvételeket, és ha szükségesnek találják, fegyelmi vizsgálatot indíthatnak. 

Az Egyesült Államok nagyvárosaiban napok óta zajlanak heves tiltakozások a rendőri erőszak ellen, melyeket George Floyd halála váltott ki. Csütörtökön Minneapolisban egy rövid időre a CNN stábját is őrizetbe vették. (NBC, AP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó