Nyitnak a budapesti strandok

Budapest
2020 május 30., 12:05

A 2020. május 30-án, illetve június 15-én újranyitó fővárosi strandokra a helyszínen is lehet belépőket váltani az online értékesítés mellett - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

Eredetileg az volt a terv, korlátozott befogadóképesség és az érintésmentes bejutás érdekében a strandbelépőket kizárólag online lehet megvásárolni, de az utóbbi napokban azonban a társaság felülbírálta a korábbi döntését.

photo_camera Az újranyitott Paskál strand Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Ehhez hozzájárult, hogy tárgyalásokat kezdeményeztek a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a strandfürdők egyidejű befogadóképességéről, és bár a strandok továbbra is korlátozott kapacitás mellett üzemelhetnek, az új irányelv megengedőbb, az egységek befogadóképességének 50 százalékáig bemehetnek a fürdővendégek - írják a közleményben.

Továbbra is biztosítani kell a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet. A BGYH Zrt. a látogatóknak továbbra is az online jegyvásárlást ajánlja, mivel ezzel garantált a fürdőbe való bejutás. Amennyiben a strand eléri maximális befogadóképességét, utána több vendéget már nem engednek be, de az online vásárolt jeggyel érkezők részére fenntartják a helyeket.

Az online jegyeket reggel 8 óráig lehet megvásárolni az adott napra. A pénztáraknál történő jegyvásárlás esetén is a bankkártyával történő fizetést szorgalmazzák, a fürdő területén pedig az elmúlt években már megszokott módon, továbbra is kizárólag készpénzmentes fizetés lehetséges - tájékoztatott a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (MTI)