A napi jelentés szövege szerint 15, a számok alapján 16 új koronavírusos van Magyarországon

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja napi jelentésében az operatív törzs. Ez a 15 valójában 16. Tegnap ugyanis - szintén az operatív törzs jelentése szerint - 3876 volt az összes eddigi fertőzött száma, a különbség 16.

Ha a térkép alapján megyénként nézzük meg a számokat, akkor is a 16 a megfejtés, területi bontásban ez így néz ki:

  • Budapest 7
  • Komárom-Esztergom 3
  • Pest megye 2
  • Zala 2
  • Fejér 1
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg 1

Nagy jelentősége nincs. Így is, úgy is, a tegnapi, 2 és fél hónapos rekordalacsony számhoz képest újra 10 fölött van a napi fertőzöttek száma. 

Ugyanakkor mindössze 1 új áldozata van a járványnak, egy 69 éves nő, akinek számos alapbetegsége volt. Április 2-án volt utoljára egyetlen halálos áldozat. 

Második napja nő az aktív esetek száma, bár nem sokkal.

Budapest/vidék megosztásban ezek a számok.

Péntekről vasárnapra 35-tel nőtt a kórházban lévők száma, ez a növekedés hétfőre megállt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó