Bocsánatot kért Joachim belga herceg az illegális buliért, amiben valószínűleg a koronavírust is elkapta

Bocsánatot kért „a tetteiért” Joachim belga herceg, akiről vasárnap írta meg a BBC, hogy május 28-án a spanyolországi Cordóbában egy akkora bulin vett részt, amekkorát a spanyol járványügyi szabályok szerint nem is szabadott volna megrendezni. (A bulin 27-en voltak, miközben a városban 15 fősnél nagyobb összejöveteleket jelenleg nem lehet szervezni.)

A belga herceg nem sokkal a parti után pozitív koronavírus-tesztet produkált, és az sem zárható ki, hogy ott fertőződött meg.

„Mélyen megbántam, amit tettem”

- mondta vasárnap kiadott közleményében Joachim, Fülöp belga király 28 éves unokaöccse, hozzátéve: senkit nem akart megbántani a hatályos járványügyi szabályok megsértésével.

A spanyol rendőrség nyomoz az ügyben, a bulin résztvevőket akár 10 ezer euróra (azaz majd 3,5 millió forintra) is büntethetik. A spanyol sajtó szerint a buli részvevői mind karanténban vannak.

A córdobai hatóságok elítélték a buli résztvevőit, az egész összejövetelt felelőtlennek nevezték. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó