Karácsony Gergely köszönti idén a júniusról augusztusra halasztott Pride-hónapot

Bár a Budapest Pride felvonulást idén a járvány miatt a tervezett július 4-i időpontról augusztus 22-ére halasztották, a hagyományosan júniusban startoló (idén szintén augusztusra csúszó) Pride hónapról így is megemlékezik a hazai LMBTQ-közösség.

És a főváros is: Karácsony Gergely főpolgármester ugyanis külön köszöntőt írt az alkalomra az LMBTQ közösség lapjába, a HUMEN magazinba.

„Az országgyűlés által elfogadott 33-as törvény mindannyiunk számára vereség. Nincs is annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen. Ha ebben akadályozva van, az az emberi jogok teljes eltiprása” - indul a köszöntő egy utalással az országgyűlésben május utolsó hetében elfogadott, a transzneműek hivatalos nemváltását megtiltó törvényre.

„Ezért most még fontosabb, hogy a főváros támogassa az LMBTQ közösség munkáját, hiszen szükség van rá, hogy mindenki képviselve és képviseltetve legyen. Budapest ereje sokszínűségében rejlik. Nem csak összetartó közösség, amely bármilyen bajban segíti egymást, de elfogadó, nyitott is. Mi azt valljuk, nem az számít, hogy kit szeretsz, hanem hogy felvállalhasd azt, aki vagy.”

 - írja Karácsony, majd arra buzdítja az embereket, hogyha már „júliusban a járványhelyzet miatt nem vonulhatunk együtt”, támogassák a közösséget azzal, hogy beszélnek, olvasnak, tájékozódnak az LMBTQ közösséget érintő ügyekről.

Karácsony Gergely a 2019-es Budapest Pride-on, még főpolgármester-jelöltkéntForrás: Karácsony Gergely/Instagram

A Pride hivatalos honlapján olvasható kronológia szerint 2002 óta nem fordult elő, hogy Budapest hivatalban lévő főpolgármestere nyitotta volna meg a Budapest Pride felvonulást.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó