Mayweather kifizeti George Floyd temetésének költségeit

A korábbi világbajnok bokszoló, Floyd Mayweather felajánlotta George Floyd családjának, hogy kifizeti a  minneapolisi rendőrök által megölt férfi temetési költségeit, akik el is fogadták az ajánlatot.  George Floyd temetését június 9-én tartják  Houstonban.

Floyd MayweatherFotó: John Locher/AP

A család kérésére elvégzett második halottkémi vizsgálat hétfőn állapította meg, hogy a 46 éves George Floyd halálát a nyakára és a hátára nehezedő nyomás okozta fulladás idézte elő május 25-én este. 

Fotó: DARNELLA FRAZIER/AFP

New York Times a felvételek alapján bemutatta, hogy az egyik rendőr 8 perc 46 másodpercig térdelt Floyd nyakán, két másik pedig a hátán, miközben a férfi 16-szor mondta el, hogy nem kap levegőt. A férfi halála miatt elindult tüntetések 75 városra terjedtek ki az Egyesült Államokban, több helyen zavargások is voltak. (APNews)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó