Stadion- és vasútépítésre, és turisztikai fejlesztésekre vett el pénzt a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból

161 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésen belül egy a határozattal a kormány - vette észre a szerdai a Magyar Közlönyben a hvg.hu.

A pénz legnagyobb részét, 154 milliárd forintot a Gazdaságvédelmi Alapból veszik el.

Az átcsoportosított összegből

  • 78 milliárd forint turisztikai fejlesztésre,
  • 55 milliárd forint kiemelt közúti projektekre,
  • 13,4 milliárd forint a vasúthálózat fejlesztésére,
  • 1,99 milliárd forint pedig a dél-pesti Duna-parton épülő atlétikai stadion építésére megy el.

Utóbbi tétellel kapcsolatban a portál azt írja, Orbán Viktor még májusban adott utasítást, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter találjon valahol a költségvetésben ennyi pénzt az atlétikai stadion építésének előkészítő munkáira. A stadion költségei ezzel már mostanra 7,7 milliárd forintra nőttek.

A kormány arról is döntött, hogy a gödi strandra tervezett műugrótorony és medence építésének projektjét kibővítik, a szöveg alapján Dunakeszin is lesz ilyen, és a már épülő futsal csarnok II. ütemére is adnak pénzt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér