Egy vizsgálat szerint Aján Tamás 10 millió dollárral nem tud elszámolni, és 40 doppingügyet tussolhatott el

Az Aján Tamás működését vizsgáló McLaren-jelentés szerint a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) nemrég lemondott elnökének működése alatt, több mint 40 doppingügyet eltussolhattak, eltűnt 10 millió dollár, és két tisztújító választáson szavazatokat is vásároltak a tagoktól – írja az Index.

A német ARD oknyomozó riporterei hasonlókkal vádolták Ajánt, most egy független jogi vizsgálóbizottság is átnézte az ügyet. A vizsgálatot vezető Richard McLaren jogászprofesszor úgy véli, Aján autokratikus, tekintélyelvű szervezetet épített fel, a félelem kultúráját és totális kontrollt alakított ki előbb főtitkárként, majd elnökként, összesen 44 évig volt kulcspozíciókban. Április közepén mondott le a botrány miatt. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó