Egy vizsgálat szerint Aján Tamás 10 millió dollárral nem tud elszámolni, és 40 doppingügyet tussolhatott el

Az Aján Tamás működését vizsgáló McLaren-jelentés szerint a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) nemrég lemondott elnökének működése alatt, több mint 40 doppingügyet eltussolhattak, eltűnt 10 millió dollár, és két tisztújító választáson szavazatokat is vásároltak a tagoktól – írja az Index.

A német ARD oknyomozó riporterei hasonlókkal vádolták Ajánt, most egy független jogi vizsgálóbizottság is átnézte az ügyet. A vizsgálatot vezető Richard McLaren jogászprofesszor úgy véli, Aján autokratikus, tekintélyelvű szervezetet épített fel, a félelem kultúráját és totális kontrollt alakított ki előbb főtitkárként, majd elnökként, összesen 44 évig volt kulcspozíciókban. Április közepén mondott le a botrány miatt. (Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó