Péntek estétől újra nyitva a magyar-szlovák és a magyar-osztrák határ

Szlovák rendőr ellenőrzi egy Magyarországról belépő autós iratait Somoskőújfalunál 2020. március 13-án, a járványügyi korlátozások bevezetése után.Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Külügyi és határrendészeti kérdésekben egyeztetett az osztrák és a szlovák kormánnyal pénteken Szijjártó Péter, ennek eredményeként péntek estétől újra megnyitották az összes határátkelőt a magyar-osztrák és a magyar szlovák határon.

Vagyis péntek estétől Szlovákiába újra 34, Ausztriába 30 átkelőn lehet belépni a járvány előtti rendben, vagyis megállítás és ellenőrzés nélkül.

Ebben a két országban már nem kell igazolni azt, hogy a beutazó vírusmentes, így karanténba se kell vonulniuk a beutazóknak. A lazításra még csak ezzel a két szomszédunkkal szemben volt lehetőség, legalábbis a külügy pénteki tájékoztatása szerint a Horvátországból hazatérőkre még mindig két hét házi karantén vár.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó