Péntek estétől újra nyitva a magyar-szlovák és a magyar-osztrák határ

POLITIKA
2020 június 06., 07:39
Szlovák rendőr ellenőrzi egy Magyarországról belépő autós iratait Somoskőújfalunál 2020. március 13-án, a járványügyi korlátozások bevezetése után.
photo_camera Szlovák rendőr ellenőrzi egy Magyarországról belépő autós iratait Somoskőújfalunál 2020. március 13-án, a járványügyi korlátozások bevezetése után. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Külügyi és határrendészeti kérdésekben egyeztetett az osztrák és a szlovák kormánnyal pénteken Szijjártó Péter, ennek eredményeként péntek estétől újra megnyitották az összes határátkelőt a magyar-osztrák és a magyar szlovák határon.

link Forrás

Vagyis péntek estétől Szlovákiába újra 34, Ausztriába 30 átkelőn lehet belépni a járvány előtti rendben, vagyis megállítás és ellenőrzés nélkül.

Ebben a két országban már nem kell igazolni azt, hogy a beutazó vírusmentes, így karanténba se kell vonulniuk a beutazóknak. A lazításra még csak ezzel a két szomszédunkkal szemben volt lehetőség, legalábbis a külügy pénteki tájékoztatása szerint a Horvátországból hazatérőkre még mindig két hét házi karantén vár.