Tüzivíztározó fogságába került egy borzpár

Az udvaron lévő tűzivíztározóban rekedt egy borzpár a tűzoltóság iváncsai telephelyén, jelentette Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága. A kb. nyolc méter mély tároló oldala fóliázott, ezen nem sikerült kimászniuk a borzoknak, amiket szerencséjükre a telephely dolgozói már reggel felfedeztek, így időben sikerült riasztaniuk a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi örs egységeit.

"A tűzoltók minden leleményességöket felhasználva a telephelyen kapott kötelekre kötött raklapokkal, gyümölcsös ládákkal segítették ki a partra a megfáradt állatokat" - írta a Katasztrófavédelem, hozzátéve, hogy az állatok sérülés nélkül megúszták a kalandot.

A két borzot a tűzoltók a sikeres mentés után "a drótkerítés alatt engedték vissza a természetbe", írták.

Az egyik borz, távozóban a sikeres mentés utánFotó: Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Örs - közkincs

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér