Koronavírus: nincs új gyógyult, így megugrott az aktív esetek száma

Egy új áldozata van a koronavírus járványnak, egy 89 éves nő, aki szívbetegséggel, érszűkülettel és cukorbetegséggel is küzdött. 546-an hunytak el eddig összesen Magyarországon a járványban. 

Az operatív törzs külön statisztikát vezet egy ideje a budapesti és a vidéki áldozatokról. Ezek a számok mára nemcsak az egy új áldozattal módosultak, kettővel csökkent az eddigi összes vidéki áldozat száma, a fővárosi adatok pedig nőttek. 

Vasárnap újabb 18 koronavírus-fertőzést jelentettek a kormányzati koronaoldalon, így 4008-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Földrajzi megosztásban: 5-5 új beteg Budapesten és Komárom-Esztergomban, 3 Pest megyében, 2-2 Fejérben és Nógrádban, 1-1 Zalában és Borsodban.

Miután hosszú idő után először nem jelentettek új gyógyult esetet, (2279 gyógyult eddigi betegről számoltak be szombaton és vasárnap is), így 17-tel, 1183-ra nőtt az aktív esetek száma. 

386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Pénteken volt három hónapja, hogy Magyarországon megtalálták az első koronavírus-fertőzöttet, ebben a cikkben foglaltuk össze, mit mutatnak a számok azóta. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó