Koronavírus: nincs új gyógyult, így megugrott az aktív esetek száma

járvány
2020 június 07., 08:26

Egy új áldozata van a koronavírus járványnak, egy 89 éves nő, aki szívbetegséggel, érszűkülettel és cukorbetegséggel is küzdött. 546-an hunytak el eddig összesen Magyarországon a járványban.

Az operatív törzs külön statisztikát vezet egy ideje a budapesti és a vidéki áldozatokról. Ezek a számok mára nemcsak az egy új áldozattal módosultak, kettővel csökkent az eddigi összes vidéki áldozat száma, a fővárosi adatok pedig nőttek.

Vasárnap újabb 18 koronavírus-fertőzést jelentettek a kormányzati koronaoldalon, így 4008-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Földrajzi megosztásban: 5-5 új beteg Budapesten és Komárom-Esztergomban, 3 Pest megyében, 2-2 Fejérben és Nógrádban, 1-1 Zalában és Borsodban.

Miután hosszú idő után először nem jelentettek új gyógyult esetet, (2279 gyógyult eddigi betegről számoltak be szombaton és vasárnap is), így 17-tel, 1183-ra nőtt az aktív esetek száma.

386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Pénteken volt három hónapja, hogy Magyarországon megtalálták az első koronavírus-fertőzöttet, ebben a cikkben foglaltuk össze, mit mutatnak a számok azóta.