Újabb 11,8 milliárd forint megy el „kormányzati kommunikációra”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Rogán Antal vezette propagandaminisztérium újabb szerződéseket kötött kommunikációs feladatok ellátásra, összesen 11 811 023 622 forint értékben. A szerződéseket, ahogy az lenni szokott, a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft.-vel kötötték, ezek Balásy Gyula érdekeltségei. A két cég a szerződések szerint az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatokat” látja el, idén december 31-ig.

A Kabinetiroda korábban is kötött hasonló szerződéseket Balásy cégeivel, ezek szerint idén eddig majd 30 milliárd forintot szánt a kormány csak ezekre a kommunikációs feladatokra. De a kormány más feladatokra is szerződött Balásyékkal, a hvg.hu szerint „Az aktív Magyarország népszerűsítésével összefüggő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátását” is erre a két cégre bízták, 39,3 millió forintért. (hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!