Bizonytalan időre felfüggesztette új autói forgalmazását a Lada

2020 június 9., kedd 7:48

Bizonytalan ideig felfüggesztette új autói forgalmazását a Lada, a szerviz, alkatrész és garanciális tevékenység zavartalanul folytatódik, az országos márkaszerviz-hálózat is tovább működik - közölte a Lada Hungary Kft. kedden az MTI-vel.

Fotó: ERIC FEFERBERG/AFP

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Lada márka korábban a Renault-Nissan Szövetség többségi tulajdonába került,

a szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Lada márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánják. Emiatt a Lada-gyár az európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította, így az európai import lehetősége is megszűnt.Jelenleg a készleten lévő utolsó darabok kiárusítása folyik, további kocsi nem érkezik. Amennyiben a szövetség európai stratégiája változik, akkor folytatják a márka új modelljeinek a forgalmazását.

A Lada Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része, az együttműködési szerződést az AutoVAZ-zal öt évvel ezelőtt, 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson, a Lada akkori elnöke Togliattiban.

A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg, és négy év alatt mintegy 4000 új Lada talált gazdára, erre az időszakra esik a Lada gyökeres modernizációja, és az új fejlesztésű Lada Vesta változatainak piaci bevezetése is. (via MTI)