Herman van Rompuy szerint ő maga kérte, hogy oszlassák föl a bölcsek tanácsát, mert nem tudtak megegyezni a Fidesz ügyében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hétvégén interjú jelent meg egy osztrák lapban Wolfgang Schüssel korábbi osztrák kancellárral, amiben egyebek mellett beszélt a néppárti bölcsek tanácsáról is. A tanácsnak az lett volna a feladata, hogy megítélje, ki kell-e zárnia az Európai Néppártnak a Fideszt, mert a magyar kormány megsérti a a jogállamiságot. Schüssel, aki a tanács egyik tagja volt, azt mondta, Donald Tusk, az Európai Néppárt új elnöke állította le Fidesz értékelését. Ez alapján Deutsch Tamás kedden meg is vádolta Tuskot azzal, hogy megsértette a Néppárt és a Fidesz korábbi megállapodását.

Az Európai Néppárt most kitette a Twitterre Heman van Rompuy, az Európai Tanács volt elnökének közleményét, amiben a bölcsek tanácsát is elnöklő belga politikus azt írta, ő maga kérte, hogy oszlassák fel a bölcsek tanácsát, a tagok ugyanis nem tudtak közös nevezőre jutni a magyarországi helyzet megítélésében, így Rompuy nem látta értelmét a közös munkának.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!