Korózs Lajos nem ellenőrizte a mentősként bemutatkozó nő hátterét

képzavar
2020 június 09., 07:12

Az MSZP képviselője vasárnap jelentetett meg egy videót az oldalán, amiben a magát mentősként bemutató Németh Athina arról beszélt, hogy a kórházak kiürítésénél tíz súlyos beteg ápolását vállalta, akik közül kilencen meghaltak. A videó felvezetőjében Korózs Lajos az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) székháza előtt beszélt, amire hétfő délután az OMSZ hétfőn közölte, hogy ezzel a szocialista képviselő hamis látszatot keltett, mivel a filmben szereplő nőt „egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem”. Nem sokkal később a Samaritanus Mentőszolgálat is igyekezett tisztázni, hogy Németh Athina nem áll és nem is állt a szolgálatukban. Délután pedig a videó el is tűnt a képviselő oldaláról.

link Forrás

A történet azután sem lett tisztább, hogy Korózs Lajos és Németh Athina hétfő este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszéltek az ügyről. A nő nem volt hajlandó megnevezni a mentőszolgálatot, ahol dolgozik. Majd arra a kérdésre, hogy miért nem szerepel a szakdolgozói nyilvántartásban, azt mondta azért, mert nem fizette soha. Németh Athina azt mondta, hogy 43 éve dolgozik magánmentőnél, de a műsorból nem derült ki, hogy melyik volt az. Később arról beszélt, hogy az általa gondozott tíz betegből kilenc végstádiumos állapotban volt, akiket nem lett volna szabad kitenni a kórházból.

Korózs Lajos a műsorban kitartott amellett, hogy a videóval „az égvilágon semmi baj nincs”, azt csak azért törölték, mert nem kalkulálták be az OMSZ érzékenységét, márpedig ők senkit sem akarnak megbántani. Majd arra a kérdésre, hogy akkor mégis miért az OMSZ székháza előtt beszélt, Korózs azt mondta, hogy „a mentők vitték ki az ellátottakat”, majd azzal védekezett, hogy nem operatőr, és nem tudja, hogy kell megkomponálni egy ilyen felvezetést.

link Forrás

Németh Athina a 24.hu-nak azt mondta, azért nem árulja el, hogy hol dolgozik, mert nem kapott engedélyt erre. A lapnak annyit árult el, hogy főállásban végzi a mentős tevékenységet, és mellette hospice ellátással is foglalkozik a munkáltatója megbízásából. A 24.hu kérdésére Korózs Lajos azt mondta, semmilyen módon nem ellenőrizte Németh Athina hátterét. Mivel, az arcát és nevét vállalta az asszony, ezért nem „nyomozgatott” utána.