Tömeges az igény a több online oktatásra Kásler Miklós szerint

“Rendkívül nagyra becsüli” Kásler Miklós emberminiszter a magyar pedagógusok teljesítményét, akik “gyakorlatilag egyetlenegy hétvégén át tudtak állni” a távoktatásra - mondta Kásler Miklós erőforrásminiszter szokásos videósorozatának aktuális részében.

Az átállás sebessége szerinte a tanárok saját várakozását is meghaladta. 

A miniszter szerint a szülők és gyerekek részéről tömeges igény mutatkozik arra “hogy a későbbiek során nagyobb jelentősége legyen az ilyen oktatásnak”.

A Nemzeti alaptanterv módosításáról Kásler azt mondta, hogy a pedagógszervezetek véleményezése után szerinte sikerült olyan "bázistartalmat kialakítani", ami ötvözi az európai értékek és a nemzeti identitás legfontosabb elemeit, közben korszerű ismereteket is átad. A tanári fizetésekről úgy fogalmazott, hogy

“a kormány kiemelt figyelmet fordít a pedagógusbérek folyamatos emelésére, ebben egységes a kormány és a pedagóguskar is."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér