Szélsőjobboldali csoportok balhéznak Londonban

külföld
2020 június 13., 11:16

Sadiq Khan polgármester arra kérte szombaton a londoniakat, kerüljék el a belvárost, mert valószínűleg összecsapásokra lehet számítani a rasszizmus ellen tüntetők és szélsőjobboldali csoportok között.

Az elmúlt napokban a tüntetők számos országban, így Nagy-Britanniában is rasszizmussal vádolt történelmi alakok szobrait vették célba. Londonban Winston Churchill szobrát is megtámadták, amit végül védőburkolattal vettek körbe.

„Azt az értesülést kaptuk, hogy szélsőjobboldali csoportok jönnek Londonba, látszólag, ahogy ők mondják, azért, hogy megvédjék a szobrokat” - mondta a Sadiq Khan, majd hozzátette, attól tartanak, a szobrok csak ürügyként szolgálnak az esetleges erőszakra. A Twitterre posztolt videók tanúsága szerint már el is kezdődött a balhé.

link Forrás
link Forrás

Khan arról is beszélt, szerinte a világjárvány idején nem jó ötlet tüntetni, mivel bebizonyosodott, hogy az amerikai tüntetéseken is többen megfertőződtek. Boris Johnson miniszterelnök pénteken abszurdnak és szégyenteljesnek nevezte, hogy Churchill szobra veszélybe került.

link Forrás

(Reuters)