Emberölésnek minősítette a halottkém Rayshard Brooks lelövését

külföld
2020 június 15., 14:48

Emberölésnek minősítette Rayshard Brooks halálát a halottkém a georgiai Atlantában. Brookst pénteken késő este lőtte hátba egy rendőr azután, hogy a férfi egy igazoltatás során elvette tőle a sokkolóját, majd futva menekülni próbált. Brookst amúgy azért igazoltatták, mert elaludt egy Wendy's parkolójában, ezzel akadályozta az étterem autós ablakának forgalmát.

link Forrás

Az azóta nyilvánosságra került felvételeken jól látható, hogy Brooks nagy léptekkel menekül, és már méterekre van a rendőrtől, Garrett Rolfe-tól, amikor az tüzet nyit rá. Vagyis az biztosan nem indokolhatta a fegyverhasználatot, hogy a rendőr fenyegetve érezte magát, egy menekülőt lőtt agyon. Rolfe amúgy felettesének azt vallotta az eset után, hogy Brooks rálőtt a sokkolóval. Ezt az állítását az ügyben nyomozó georgiai nyomozóiroda (GBI) szóvivője nem tudta megerősíteni. Keisha Lance Bottoms, Atlanta polgármestere mindenesetre azt mondta, hogy ő nem hiszi, hogy indokolt lett volna halálos erő használata.

A Fulton megyei körzeti ügyész (Atlanta javarészt ebben a megyében található), Paul Howard a CNN érdeklődésére közölte, hogy gyilkosság, annak súlyosabb fokozata, vagy súlyos testi sértés jöhet szóba vádként. "De úgy gondolom, hogy ebben az esetben, ha választanunk kell, akkor a gyilkosság vagy annak súlyosabb fokozata között választunk" - mondta. (Via BBC)