Gyanúsítottként hallgatták ki az MSZP videójában mentősként nyilatkozó nőt

bűnügy
2020 június 16., 09:54

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, hogy nyomozás indult annak a videónak az ügyében, melyet az MSZP tett közzé múlt vasárnap, és melyen egy nő magát mentősnek beállítva beszélt arról, hogy tíz önkéntesként vállalt, kórházból hazaküldött ápoltja közül kilencen meghaltak.

Gál most elmondta, hogy az ügyben egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki, otthonában házkutatást tartottak, és tárgyi eszközöket foglaltak le. A nyomozás során a gyanúsított szabadlábon védekezik.

A videót eredetileg Korózs Lajos szocialista képviselő tette ki az oldalára, de utána lekerült, miután az Országos Mentőszolgálat múlt hétfőn közölte, hogy ezzel a képviselő hamis látszatot keltett, mivel a filmben szereplő nőt „egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem”. Nem sokkal később a Samaritanus Mentőszolgálat is igyekezett tisztázni, hogy Németh Athina nem áll és nem is állt a szolgálatukban.

Korózs később elismerte, hogy semmilyen módon nem ellenőrizte Németh Athina hátterét, hiszen mivel az arcát és nevét vállalta az asszony, ezért nem „nyomozgatott” utána. A videó publikálása után az Emmi rémhírterjesztés miatt tett feljelentést.