Legalább 20 indiai katona meghalt a kínaiakkal való kasmíri összetűzésben

Az indiai hatóságok szerint legalább 20 indiai katona meghalt a kínai hadsereg katonáival való összecsapásban a vitatott hovatartozású kasmíri régióban, Ladakhban. Legalább 45 éve ez volt az első halálos áldozattal járó összecsapás a területen.

Az indiai hadsereg eredetileg három indiai halottról számolt be, és arról, hogy mindkét oldalon több sebesült is volt, de órákkal később közölték, hogy több súlyos sérült is belehalt a sebesüléseibe. Helyi sajtójelentések szerint az indiai katonákat „agyonverték”, de a katonaság ezt nem erősítette meg.

Fotó: Faisal Khan/Anadolu Agency via AFP

India külügyminisztériuma azzal vádolta meg Kínát, hogy megszegte az előző héten kötött megállapodást, ami tiszteletben tartotta a tényleges ellenőrzési vonal (LAC) tiszteletét a Galwan-völgyben. Az indiai nyilatkozat szerint „erőszakos szembeszállítás történt a kínai fél azon kísérletének eredményeként, hogy egyoldalúan megváltoztassa az ottani állapotot”. Kína semmilyen veszteséget nem erősített meg, de Indiát azzal vádolta, hogy a határt átlépve a kínai oldalra került. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó