NER-közeli vendéglátóhelyek és hotelek a K-Monitor térképes adatbázisán

A politikai klientúraépítés folyamatát, a kormánypárti politikai elit és a hazai vállalkozói réteg egy részének összefonódását mutatja be az idegenforgalom és a vendéglátóipar példáján a K-Monitor legújabb projektje, a NER HOTEL.

Egy térképes adatbázisba szedték össze azokat a vendéglátó-, idegenforgalmi- és szálláshelyeket, amelyek politikailag exponált személyekhez (angolul politically exposed persons, PEP) köthetőek, és az ezekben termelt haszon ilyen szereplőknél jelenik meg. Ebbe a fogalomba a hazai kontextusban leginkább a közszereplők, családtagjaik és közeli ismerőseik tartoznak, de a NER HOTEL gyűjtésében azok a helyek is szerepelnek, amelyek önkormányzati döntéshozók, vagy a turisztikai ágazat kormányzati szervezeteit vezetők érdekeltségei.

A NER HOTEL célja, hogy ezekről az érdekeltségeiről „hiteles és rendszerezett információt kínáljon”, ami segíthet azoknak, akik a pénztárcájukkal szeretnének szavazni a politikai hátszéllel segített vállalkozói réteg további térhódítása és a politikai klientúraépítés ellen - áll az adatbázist/alkalmazást bemutató összefoglalóban.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.