NER-közeli vendéglátóhelyek és hotelek a K-Monitor térképes adatbázisán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A politikai klientúraépítés folyamatát, a kormánypárti politikai elit és a hazai vállalkozói réteg egy részének összefonódását mutatja be az idegenforgalom és a vendéglátóipar példáján a K-Monitor legújabb projektje, a NER HOTEL.

Egy térképes adatbázisba szedték össze azokat a vendéglátó-, idegenforgalmi- és szálláshelyeket, amelyek politikailag exponált személyekhez (angolul politically exposed persons, PEP) köthetőek, és az ezekben termelt haszon ilyen szereplőknél jelenik meg. Ebbe a fogalomba a hazai kontextusban leginkább a közszereplők, családtagjaik és közeli ismerőseik tartoznak, de a NER HOTEL gyűjtésében azok a helyek is szerepelnek, amelyek önkormányzati döntéshozók, vagy a turisztikai ágazat kormányzati szervezeteit vezetők érdekeltségei.

A NER HOTEL célja, hogy ezekről az érdekeltségeiről „hiteles és rendszerezett információt kínáljon”, ami segíthet azoknak, akik a pénztárcájukkal szeretnének szavazni a politikai hátszéllel segített vállalkozói réteg további térhódítása és a politikai klientúraépítés ellen - áll az adatbázist/alkalmazást bemutató összefoglalóban.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót