A Google kitiltotta reklámplatformjáról a szélsőjobboldali ZeroHegde weboldalt

külföld
2020 június 17., 04:47

A Google úgy döntött, megtagadja a ZeroHedge nevű amerikai szélsőjobboldali, főleg összeesküvés-elméletekben utazó híroldaltól a hozzáférést a Google reklámközvetítő felületéhez. A döntés oka, hogy a ZeroHedge posztjai alatti kommentek sorozatosan megsértették a Google faji előítéletekről szóló irányelveit. A helyzet különösen a közelmúltbéli amerikai tüntetésekkel durvult el.

A Google szerint nekik szigorú irányelveik vannak arra vonatkozóan, milyen tartalmak mellett hagyják megjelenni a reklámjaikat, és a ZeroHedge rasszista kommentjei nem tartoznak ezek közé.

A Google AdSense nevű felülete világszerte rengeteg weboldalra közvetít reklámokat, és ezek átkattintási mutatói után a weboldalak is keresnek pénzt, és mivel az angolszász interneten a Google már különösen jól képes felhasználókra célozni ezeket a reklámokat, a kattintások száma egészen magas, így a weboldalak bevételeinek is fontos része ez a pénz, amitől a ZeroHedge-et most megfosztották. A tartalmakat, amik mellett a Google reklámjai megjelennek, elvileg a Google algoritmusai is vizsgálják, most azonban a cég azután szánta el magát a lépésre, hogy egy nemzetközi szervezet jelezte a problémát. (NBC)