Felhőszakadás, a diktatúra vége, álhírdömping és Churchill-rongálás

napindító
2020 június 17., 04:05

Ma is riasztó mértékű felhőszakadásokra lehet számítani országszerte, de főlet tiszántúli területeken. Viszont éjfélkor – ha Kövér László és Áder János elég gyorsak voltak – véget érhet a rendkívüli jogrend. Megszűnik a diktatúra, jön a demokrácia. Viszont a vészhelyzet megszűnése után még egy hétig ingyenes lesz a parkolás az egész országban.

Napok óta vezető hír a közmédiában Németh Atina, a Kórózs Lajos, MSZP-s képviselő által megszólaltatott „álmentős”, aki kisebb nemzetközi álbotrányt kavart videójával. A nő azt állította, hogy a járványhelyzet miatt a kórházakból hazaküldött betegei sorra meghaltak. Némethről kiderült, hogy csaló; a rendőrség nyomoz, a közmédia pedig sorra szólaltatja meg a szakértőket, lemondást, felelősségre vonást követel, szakértői az álhírgyártó ellenzék aljas praktikáiról elmélkednek. Miközben – írja Rényi Pál Dániel – maga az MTVA is sorban követett el hasonló, tudatos hírhamisításokat. Németh ügyéhez nagyon hasonló a Svédországot ellepő migránsok elől Magyarországra menekült Natalia Contessa, akiről kiderült, hogy elítélt csaló. Amikor a Facebook levette a menekültellenes hazugságokat állító nő interjúját, az MTVA sorra szólaltatta meg a cenzúráról panaszkodó szakértőket. Aztán szép lassan elhallgatott.

Jogász Zoli, az átlagos magyar álláskereső jogász 41 éves, valamennyire beszél angolul (középfok alatt), budapesti, legalább 330 000 forintot szeretne keresni. Janosov Milán fizikus és Orbán Miklós jogász adatbányász módszerekkel, a legnagyobb állásoldalra feltöltött életrajzok alapján megrajzolták az átlagos magyar jogász profilját.

Ismeretlen tettes a NAZI és BLM feliratokat fújta Winston Churchill volt brit miniszterelnök budapesti szobrára. A BLM, azaz Black LIves Matter felirat arra utal, hogy a rongáló az Egyesült Államokból illetve Nagy-Britanniából kiindult, a George Floyd-tüntetések nyomán kibontakozott szoborrongálási trendet próbálta követni. A nyugati országokban a rasszizmus ellen tüntetők ledöntöttek vagy megrongáltak több olyan emlékművet is, amely közismerten rasszista nézeteket hirdető vagy a rabszolgaságot támogató történelmi figurát ábrázolt. Angliában Nelson admirális, Oliver Cromwell és Churchill szobrainak eltávolítását is követelték.

Pekingben újra be kell zárni az iskolákat és az óvodákat: itt a koronavírus újabb hulláma. A munkahelyeket egyelőre tovább működnek, de az élet sok területén újra kemény korlátozásokat vezetnek be a több mint húszmilliós lakosságú kínai fővárosban.