26 hónapot késhet a NASA Marsra küldött szondája, ha nem sikerül a jövő hónapban elindítani

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az amerikai űrügynökségnek nagyon pontosan meghatározott programja van a Mars felderítésére, és ennek legközelebbi lépcsőfoka az, hogy egy új szondát küldjenek a bolygóra. Ennek a jövő hónapban kellene indulnia az Egyesült Államokból.

A gond csak az, hogy a koronavírus nagyon lelassította és mostanáig lassítja a készülődést, márpedig, ha nem sikerült most elindítani a szondát, akkor legalább 26 hónapot kell várni a következő lehetőségre. Ennek oka, hogy a Föld és a Mars ezután 26 hónapig nem lesz a Nap azonos oldalán.

A NASA szerint, ha most lemaradnak, és több mint 2 évet kell várniuk, az nemcsak a Mars-program jelentős csúszását jelentené, de kb. félmilliárd dollár pénzügyi veszteséget is.

A most felküldendő, SUV-méretű szonda az élet nyomai után kutatna a Marson, és az általa gyűjtött mintákat évek múlva megpróbálják majd visszahozni a Földre. Ezen kívül az expedícióval tart egy kicsi robothelikopter is, ami az első rotoros jármű lenne, ami idegen bolygón repül. (Washington Post)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér