Gigantikus csodaszarvas kerül a Postapalotába

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az MNB-Ingatlan Kft. két, leírás alapján is nagyon meggyőző szobrot rendelt meg az egykori Postapalota díszítésére - írja a G7.hu.

A Magyar Nemzeti Bank nagyon benne van a műértésben, nemrégiben 700 millióért rendeltek két szintén nagyszabású szobrot az egykori Magyar Telekom-székház feldíszítésére, most meg ez.

Nem nehéz kitalálni, kit választottak a két érdekes koncepciójú alkotás elkészítésére: igen, a világ leghatalmasabb Fradi-sasát megépítő Szőke Gábor Miklóst, és igen, Matolcsyék ebben az esetben is külön kérték a Közbeszerzési Hatóságot, hogy engedélyezze a szobrok hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében történő beszerzését.

Az egyik szobor az Arany dinamikája címen fut, és Szőke a leírás szerint egy „suhanó masinát képzelt el, amely plasztikája levegőben száguldozó elemekből épül fel, egyszerre szelve át teret és időt. A gazdaság dinamikáját Szőke elcsúsztatott aranyrudakkal formázná meg, amelyek szinte a levegőben, egymást alig érintve lebegnének, a suhanás érzetét imitálva”. A szobor 13 méter hosszú lesz,

A másik alkotás, az óriási Csodaszarvas az épületen belül kápráztatja majd el az oda látogatókat. A 4,5 méter magas és 7,2 méter hosszú szobor egy 6,5 méter magas sziklát ábrázoló talapzaton áll majd,

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó