Gigantikus csodaszarvas kerül a Postapalotába

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az MNB-Ingatlan Kft. két, leírás alapján is nagyon meggyőző szobrot rendelt meg az egykori Postapalota díszítésére - írja a G7.hu.

A Magyar Nemzeti Bank nagyon benne van a műértésben, nemrégiben 700 millióért rendeltek két szintén nagyszabású szobrot az egykori Magyar Telekom-székház feldíszítésére, most meg ez.

Nem nehéz kitalálni, kit választottak a két érdekes koncepciójú alkotás elkészítésére: igen, a világ leghatalmasabb Fradi-sasát megépítő Szőke Gábor Miklóst, és igen, Matolcsyék ebben az esetben is külön kérték a Közbeszerzési Hatóságot, hogy engedélyezze a szobrok hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében történő beszerzését.

Az egyik szobor az Arany dinamikája címen fut, és Szőke a leírás szerint egy „suhanó masinát képzelt el, amely plasztikája levegőben száguldozó elemekből épül fel, egyszerre szelve át teret és időt. A gazdaság dinamikáját Szőke elcsúsztatott aranyrudakkal formázná meg, amelyek szinte a levegőben, egymást alig érintve lebegnének, a suhanás érzetét imitálva”. A szobor 13 méter hosszú lesz,

A másik alkotás, az óriási Csodaszarvas az épületen belül kápráztatja majd el az oda látogatókat. A 4,5 méter magas és 7,2 méter hosszú szobor egy 6,5 méter magas sziklát ábrázoló talapzaton áll majd,

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó