Miután megrongálták autóját, lemondott az izsáki polgármester

POLITIKA
2020 június 19., 18:16

"Az utóbbi hónapok, hetek történései számomra nem egyeztethetők össze azzal az értékrenddel, ami szerint élek és dolgozom. Ezért a kialakult helyzetben polgármesteri tevékenységemet nem folytatom tovább, tisztségemről a mai nappal lemondok," jelentette be közleményében az izsáki polgármester. Kutas Tibor hozzátette:

"2020. június 16-ra virradó reggelre ismeretlenek megrongálták a családi házam előtt álló gépjárművemet. A rendőrségi feljelentést még aznap megtettem."

link Forrás

Kutas októberi megválasztásával az izsákiak 21 év után mondatták le Mondok József polgármestert, akiről 2017-ben írtuk meg, hogy 35 millió forint uniós támogatásból épített egy vadászpanziót, aztán fogta magát, és beköltözött. Ezek után a kormány visszakérte, Mondok pedig visszafizette a pénzt, az ügyészség viszont közokirathamisítás és csalás miatt vádat emelt a polgármester és két társa ellen.

A Baon.hu megkeresésére Kutas lemondását azzal kommentálta, hogy

"a történtek súlyához mérten az egyetlen megfelelő választ adta lemondásával. (..) Nem szeretné kiásni a csatabárdot és nem haragszik a történtek miatt, továbbra is segíteni kívánja az izsáki közösséget."

A megyei lap megkereste a Fidesz-KDNP izsáki alapszervezetét is,de későbbre ígértek tájékoztatást.