104 embert lőttek meg Chicagóban egyetlen hétvége alatt

Egy három éves gyerek és 4 tinédzser is meghalt a hétvégén Chicagóban, ahol péntek este és hétfő reggel között összesen 104 embert lőttek meg, és közülük 14-en meg is haltak. Az amerikai nagyvárosban ezzel a mostani, apák napi hétvége állította be a legtöbb lövöldözés rekordját.

Három héttel korábban 24 ember halt meg és további 61 megsérült Chicago történetének eddigi legvéresebb hétvégéjén, és ezek csak azok az ügyek, amikben lőfegyver sült el.

A mostani hétvége legfiatalabb halálos áldozatát, a 3 éves Mekhi James-t szombat este érte lövés, mikor valaki tüzet nyitott a gyerek apjának autójára Chicago Austin nevű városrészében. Ugyanebben a városnegyedben, néhány órával később halt meg a 13 éves Amaria Jones, miután egy eltévedt golyó fúródott a nyakába, miközben az otthonában nézte a tévét. Amaria nem az első áldozat a családjában, akivel golyó végzett, egy rokona 9 hónappal ezelőtt halt meg.

A chicagói rendőrség a hétvégi lövöldözésekkel összefüggésben több embert is keres, Mekhi James ügyében 9000 dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, akik segít kézre keríteni a gyilkost. Chicago évek óta küzd a fegyveres erőszak ellen, nem sok sikerrel. (Chicago Sun Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér