A 444 újságírója, Neuberger Eszter nyerte a Fejlesztési Újságírói Díjat

A 444 újságírója, Neuberger Eszter nyerte a Minority Rights Group Europe által alapított, idén másodszor átadott Fejlesztési Újságírói Díjat, még az Abcúgon megjelent riportjaiért.

A 76 pályázatot elbíráló, 3 tagú zsűri kiemelte, hogy a magyarországi romák kanadai beilleszkedéséről és az üvegplafon áttöréséről szóló anyagai kiemelkedő színvonalat képviseltek, és azt is fontosnak tartották, hogy egyszerre dolgozott fel nemzetközi témát és magyar történetet. „Nagyon köszönöm a lehetőséget, ezt a témát már régebb óta követtem, de eddig nem volt lehetőségem megnézni a torontói valóságot” – mondta Neuberger Eszter az eredményhirdetés után.

Fotó: Neuberger Eszter

A zsűri különdíjakat is kiosztott Hatala Noéminek (Partizán), Földes Andrásnak (Index) és Fabók Bálintnak (G7).

A Minority Rights Group Europe a 2018-ban indult Media, Minorities, Migration programjával alapította meg a Fejlesztési Újságírói Díjat, hogy jutalmazza a nemzetközi fejlesztés témájában kiemelkedően magas színvonalú anyagokat készítő újságírókat. A díjat idén másodszor adták át. Bármilyen, magyarországi médiumban tavaly május 1. és idén június 1. között megjelent alkotással lehetett jelentkezni, ami a nemzetközi fejlesztés témakörével foglalkozik (ideértve többek között a nemzetközi emberi jogokat, különböző országokban a kisebbségek helyzetét, szegénységet, egyenlőtlenséget, társadalmi változásokat, gazdaságfejlesztési projekteket, méltányos kereskedelmet).

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér