Indiában betiltották a TikTokot

Az informatikai minisztérium 59, kínai tulajdonban álló alkalmazást tiltott be, köztük a TikTok, a ShareIt, az UC Browser, a Likee, a WeChat és a Bigo Live appot. A minisztérium szerint ezek „sértik India szuverenitását és integritását, India védelmét, az állambiztonságot és a közrendet”. A minisztérium szerint ezek az appok sérthetik az indiai állampolgárok privacyjét is.

2015 és 2019 között kínai befektetők (többek között az Alibaba, a Tencent, a TR Capital és a Hillhouse Capital) több mint 5,5 milliárd dollárt fektetett be indiai startupokba. 

A lépés kapcsolatban állhat a két atomnagyhatalom határán zajló konfliktussal. (India Express)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó