Vaszily Miklós megerősítette, hogy a cége fogja csinálni a Pesti TV-t

Média
2020 június 29., 11:57

Sikerült elérnünk Vaszily Miklóst, a TV2 igazgatósági elnökét, az Index hirdetési- és pénzügyeiben kulcsontossságú Indamédia résztulajdonosát Pesti TV-ügyben:

a médiamenedzser-médiatulajdonos, a közmédia korábbi vezetője megerősítette, hogy májusban alapított új cége, a Progressive Media első projektje a Pesti TV nevű kábelcsatorna elindítása lesz.

A Progressive Mediának (PM) Vaszily az 50 százalékát birtokolja, a másik fele pedig egy olyan, Bizalom Vagyonkezelő Kft nevű cégé, ami a G7 gazdasági lap mai cikke szerint okirattal bizonyíthatóan Mészáros Lőrinc pénzét kezeli, és eddig 500 millió forintot bocsátott a PM rendelkezésére.

Vaszily lapunknak elmesélte, hogy a Pesti TV-ben a tartalomszolgáltatás Huth Gergelyék, vagyis a Pesti Srácok feladata lesz - innen a csatorna neve is - a Progressive pedig a médiaszolgáltatási feladatokat fogja ellátni.

Vaszily Miklós hangsúlyozta, hogy a PM-nek és a Pesti TV-projektnek semmi köze sem a Tv2-höz, sem pedig az Indamédiához. Az új csatorna kábeltévé lesz, az alapítói szeretnék, ha bekerülne a kábelszolgáltatók kínálatába.