Lépni fog az EU venezuelai nagykövetének kiutasítása ügyében

Válaszlépéseket helyezett kilátásba Josep Borell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, miután Venezuela hétfőn kiutasította az EU nagykövetét az országból.

Borell Twitter-üzenetében azt írta, az Európai Unió elítéli és elutasítja a caracasi nagykövet kiutasítását, és kijelentette: az unió megteszi az ilyenkor szokásos és szükséges intézkedéseket a viszonosság elve alapján.

Nicolas Maduro államfő arra válaszul jelentette be a kiutasítást, hogy az EU szankciókat rendelt el több venezuelai tisztviselő ellen, amiért a kormány ellehetetlenítette az ellenzéki többségű parlament munkáját.

Maduro 72 órát adott az EU helyi képviseletét vezető Isabel Brilhante Pedrosának arra, hogy elhagyja a dél-amerikai országot. "Mégis kik ők, hogy fenyegetésekkel megpróbálják ránk erőltetni az akaratukat?" - kommentálta döntését Maduro, aki kolonializmussal és rasszizmussal vádolta az EU-t. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó