Lépni fog az EU venezuelai nagykövetének kiutasítása ügyében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Válaszlépéseket helyezett kilátásba Josep Borell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, miután Venezuela hétfőn kiutasította az EU nagykövetét az országból.

Borell Twitter-üzenetében azt írta, az Európai Unió elítéli és elutasítja a caracasi nagykövet kiutasítását, és kijelentette: az unió megteszi az ilyenkor szokásos és szükséges intézkedéseket a viszonosság elve alapján.

Nicolas Maduro államfő arra válaszul jelentette be a kiutasítást, hogy az EU szankciókat rendelt el több venezuelai tisztviselő ellen, amiért a kormány ellehetetlenítette az ellenzéki többségű parlament munkáját.

Maduro 72 órát adott az EU helyi képviseletét vezető Isabel Brilhante Pedrosának arra, hogy elhagyja a dél-amerikai országot. "Mégis kik ők, hogy fenyegetésekkel megpróbálják ránk erőltetni az akaratukat?" - kommentálta döntését Maduro, aki kolonializmussal és rasszizmussal vádolta az EU-t. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó