Lépni fog az EU venezuelai nagykövetének kiutasítása ügyében

Válaszlépéseket helyezett kilátásba Josep Borell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, miután Venezuela hétfőn kiutasította az EU nagykövetét az országból.

Borell Twitter-üzenetében azt írta, az Európai Unió elítéli és elutasítja a caracasi nagykövet kiutasítását, és kijelentette: az unió megteszi az ilyenkor szokásos és szükséges intézkedéseket a viszonosság elve alapján.

Nicolas Maduro államfő arra válaszul jelentette be a kiutasítást, hogy az EU szankciókat rendelt el több venezuelai tisztviselő ellen, amiért a kormány ellehetetlenítette az ellenzéki többségű parlament munkáját.

Maduro 72 órát adott az EU helyi képviseletét vezető Isabel Brilhante Pedrosának arra, hogy elhagyja a dél-amerikai országot. "Mégis kik ők, hogy fenyegetésekkel megpróbálják ránk erőltetni az akaratukat?" - kommentálta döntését Maduro, aki kolonializmussal és rasszizmussal vádolta az EU-t. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó