Igéző filmben mutatja be a NASA, mi történik a Nappal egy évtized alatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A NASA munkatársai több mint egy évtizeden át óránként készítettek egy-egy nagy felbontású fotót a Napról, amiből mostanra összeállt egy 425 millió képkocából álló, egyórás film:

A 2010 júniusától idén júniusig tartó projektben 20 millió gigabájtnyi képet rögzítettek, felölelve egy teljes napciklust. Így figyelemmel követhetők különböző a naptevékenységi jelenségek, például a napfoltok megjelenése, vagy a napkitörések. 

A 61 perces videóban minden másodperc egy-egy napot mutat be, az aláfestő zenét pedig Lars Leonhard német zeneszerző erre a célra komponált „Solar Observe” című műve adja. (The Guardian

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér