Leváltotta a Fidesszel összefogó alpolgármestereit a gödi polgármester

POLITIKA
2020 július 02., 19:42

Miután Göd momentumos polgármester a hétfői ülésen nem tudta a képviselő-testülettel leváltatni az LMP-s és a DK-s alpolgármesterét, mert azok legutóbb összefogtak ellene a Fidesszel, hogy megnyirbálják a jogköreit. Balogh Csaba most az önkormányzati törvényre hivatkozva bejelentette, hogy saját hatáskörben vonja vissza a megbízatásukat.

Balogh Csaba polgármester
photo_camera Balogh Csaba polgármester

A törvény szerint ha a képviselő-testület az alpolgármester megbízását nem vonja vissza minősített többséggel, de a polgármester mégis írásban, teljeskörűen megvonja a feladataikat, akkor a feladatkör megvonását követően az alpolgármester a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjával azonos mértékű díjra jogosult.

Ez azt jelenti, hogy Fülöp Zoltán (LMP) és Lőrincz László (DK) a továbbiakban nem lesznek terhelve az alpolgármesteri teendőkkel, hanem képviselői feladataik ellátására fognak tudni koncentrálni, képviselői díjazás fejében” - írta Balogh.

Egyben bejelentette azt is, hogy a hétfőn hozott döntések közül 12-t újratárgyal, mert az önkormányzat érdekeivel ellentétesnek találja.

link Forrás