Leváltotta a Fidesszel összefogó alpolgármestereit a gödi polgármester

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Miután Göd momentumos polgármester a hétfői ülésen nem tudta a  képviselő-testülettel leváltatni az LMP-s és a DK-s alpolgármesterét, mert azok legutóbb összefogtak ellene a Fidesszel, hogy megnyirbálják a jogköreit. Balogh Csaba most az önkormányzati törvényre hivatkozva bejelentette, hogy saját hatáskörben vonja vissza a megbízatásukat. 

Balogh Csaba polgármester

A törvény szerint ha a képviselő-testület az alpolgármester megbízását nem vonja vissza minősített többséggel, de a polgármester mégis írásban, teljeskörűen megvonja a feladataikat, akkor a feladatkör megvonását követően az alpolgármester a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjával azonos mértékű díjra jogosult.

Ez azt jelenti, hogy Fülöp Zoltán (LMP) és Lőrincz László (DK) a továbbiakban nem lesznek terhelve az alpolgármesteri teendőkkel, hanem képviselői feladataik ellátására fognak tudni koncentrálni, képviselői díjazás fejében” - írta Balogh.

Egyben bejelentette azt is, hogy a hétfőn hozott döntések közül 12-t újratárgyal, mert az önkormányzat érdekeivel ellentétesnek találja.  


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó