Niedermüller: Nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Fordítsuk át a bulinegyedet kulturális negyeddé. Ne az legyen, hogy az ide érkezők merev részegre isszák magukat és összekoszolják a kerületet” - mondta Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere a Józsefváros Újságnak adott interjújában a bulinegyedben bevezetett csendrendeletről. Erzsébetvárosban még a járványhelyzet alatt vezettek be szigorú szabályokat, amiket a testület a múlt héten megerősített. Ezek szerint például szigorúan ellenőrzik, hogy a vendégek kiviszik-e az italukat az utcára, a helyek előtt rendszeresen razziáznak a kerület közteresei.

Niedermüller most arról beszélt, hogy zöld pontokat akarnak létrehozni és kulturális eseményeket rendezni az utcákon. A polgármester beszélt arról is, hogy mivel a járvány miatt sok hely nem nyit ki többé, több ezer itt dolgozó nem tud visszatérni. Szerinte az, hogy velük mi lesz, nem csak önkormányzati feladat, hanem állami is. Ugyanakkor úgy látja, az, hogy egy terasz meddig van nyitva, nem döntő ebben a kérdésben.

Hozzátette, hogy „ha a vendéglátósok garantálni tudnák, hogy este 10 után a teraszokon nem a tombolás, meg az üres üvegek falhoz csapkodása megy, hanem normális beszélgetés kávéval, sörrel, borral, akkor senkinek nem lenne kifogása. Mi nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni”.   

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó