Niedermüller: Nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni

politika
2020 július 02., 12:14

Fordítsuk át a bulinegyedet kulturális negyeddé. Ne az legyen, hogy az ide érkezők merev részegre isszák magukat és összekoszolják a kerületet” - mondta Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere a Józsefváros Újságnak adott interjújában a bulinegyedben bevezetett csendrendeletről. Erzsébetvárosban még a járványhelyzet alatt vezettek be szigorú szabályokat, amiket a testület a múlt héten megerősített. Ezek szerint például szigorúan ellenőrzik, hogy a vendégek kiviszik-e az italukat az utcára, a helyek előtt rendszeresen razziáznak a kerület közteresei.

Niedermüller most arról beszélt, hogy zöld pontokat akarnak létrehozni és kulturális eseményeket rendezni az utcákon. A polgármester beszélt arról is, hogy mivel a járvány miatt sok hely nem nyit ki többé, több ezer itt dolgozó nem tud visszatérni. Szerinte az, hogy velük mi lesz, nem csak önkormányzati feladat, hanem állami is. Ugyanakkor úgy látja, az, hogy egy terasz meddig van nyitva, nem döntő ebben a kérdésben.

Hozzátette, hogy „ha a vendéglátósok garantálni tudnák, hogy este 10 után a teraszokon nem a tombolás, meg az üres üvegek falhoz csapkodása megy, hanem normális beszélgetés kávéval, sörrel, borral, akkor senkinek nem lenne kifogása. Mi nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni”.