Niedermüller: Nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Fordítsuk át a bulinegyedet kulturális negyeddé. Ne az legyen, hogy az ide érkezők merev részegre isszák magukat és összekoszolják a kerületet” - mondta Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere a Józsefváros Újságnak adott interjújában a bulinegyedben bevezetett csendrendeletről. Erzsébetvárosban még a járványhelyzet alatt vezettek be szigorú szabályokat, amiket a testület a múlt héten megerősített. Ezek szerint például szigorúan ellenőrzik, hogy a vendégek kiviszik-e az italukat az utcára, a helyek előtt rendszeresen razziáznak a kerület közteresei.

Niedermüller most arról beszélt, hogy zöld pontokat akarnak létrehozni és kulturális eseményeket rendezni az utcákon. A polgármester beszélt arról is, hogy mivel a járvány miatt sok hely nem nyit ki többé, több ezer itt dolgozó nem tud visszatérni. Szerinte az, hogy velük mi lesz, nem csak önkormányzati feladat, hanem állami is. Ugyanakkor úgy látja, az, hogy egy terasz meddig van nyitva, nem döntő ebben a kérdésben.

Hozzátette, hogy „ha a vendéglátósok garantálni tudnák, hogy este 10 után a teraszokon nem a tombolás, meg az üres üvegek falhoz csapkodása megy, hanem normális beszélgetés kávéval, sörrel, borral, akkor senkinek nem lenne kifogása. Mi nem teraszokat vagy éttermeket akarunk bezárni, hanem bizonyos magatartásformákat kizárni”.   

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó