Egy a nagyközönség számára ismeretlen politikus alakíthat kormányt Franciaországban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Órákkal azután, hogy lemondott az Édouard Philippe vezette kabinet, az elnöki hivatal bejelentette, hogy Emmanuel Macron Jean Castext bízta meg az új kormány megalakításával. 

Fotó: GONZALO FUENTES/AFP

A BBC szerint Castex a nagyközönség számára ismeretlen, állítólag a kulcsszerepe volt a koronavírus-járvány elleni harc megszervezésében, 2020 április óta a járvány miatt kihirdetett általános karantén fokozatos feloldásáért felelős kormánymegbízottként dolgozott. 

Az 55 éves politikus korábban, Nicolas Sarkozy államfősége idején az elnöki hivatal helyettes vezetője volt, majd a nagy franciaországi sporteseményeket, köztük a 2024-es párizsi olimpiai játékokat előkészítő tárcaközi bizottságot vezette. 2008 óta a spanyol határ közelében található hatezer fős Prades polgármestere.  ahol vasárnap a szavazatok 75,72 százalékával választották újra.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó